Välj en sida

Resa till Luleå

Ta flyget

Luleå har ett flertal direktflygningar från Stockholm varje dag vilket gör vår stad till en av de mest lättillgängliga i Sverige. Det tar drygt en timme att flyga från Arlanda i Stockholm till Luleå. Åker du från andra platser såsom Göteborg och Malmö mellanlandar du i Stockholm innan du flyger vidare upp till Luleå. Information om avgångar, ankomster och övrig service för Luleå Airport hittar du på Swedavias webbsida (https://www.swedavia.se/lulea/).

Tänk på att boka din flygbiljett i god tid.

Från flygplatsen tar det endast 10–15 minuter med buss in till Luleå centrum. Den röda lokalbussen (linje 4) tar dig till Smedjegatan som är mitt i centrum och är ett kvarter från konferenslokalerna och de flesta hotellen. Från Smedjegatan utgår också busslinjer till hela Luleå. Här hittar du tidtabell till och från flygplatsen https://www.llt.lulea.se.

Det går givetvis också att beställa flygtaxi som tar dig på cirka 10 minuter in till centrala Luleå.

Här kan du boka flygbiljetter:

SAS (www.sas.se) Norwegian (www.norwegian.com/se/)

Ta tåget

Varje dag och natt går tåg till och från Luleå. För information om restider rekommenderar vi att du besöker SJ:s webbsida (www.sj.se). Tågstationen ligger nära stadskärnan och det tar bara någon minut att nå Luleå centrum till fots.

Ta bussen

Från Luleå busstation (https://ltnbd.se/busstation/lulea/) kan du resa till våra grannkommuner i Norrbotten och tillbaka till Luleå. Du kan även resa till och från Skellefteå och Umeå i Västerbotten. Länstrafiken Norrbotten trafikerar 115 linjer och det omfattar även lokala linjer och servicelinjer i varje kommun. Information om restider och destinationer hittar du hos Länstrafiken Norrbotten (https://ltnbd.se/).

Ta bilen

Europaväg 4 (E4) i Sverige sträcker sig mellan Helsingborg och Haparanda. Om du färdas med bil norrut och din destination är Luleå är detta den bästa och enklaste vägen att ta sig hit.