Resa till Luleå

Ta flyget

Luleå har ett flertal direktflygningar från Stockholm varje dag vilket gör vår stad till en av de mest lättillgängliga i Sverige. Det tar drygt en timme att flyga från Arlanda i Stockholm till Luleå. Åker du från andra platser såsom Göteborg och Malmö mellanlandar du i Stockholm innan du flyger vidare upp till Luleå. Information om avgångar, ankomster och övrig service för Luleå Airport hittar du på Swedavias webbsida (https://www.swedavia.se/lulea/).

Tänk på att boka din flygbiljett i god tid.

Från flygplatsen tar det endast 10–15 minuter med buss in till Luleå centrum. Den röda lokalbussen (linje 4) tar dig till Smedjegatan som är mitt i centrum och är ett kvarter från konferenslokalerna och de flesta hotellen. Från Smedjegatan utgår också busslinjer till hela Luleå. Här hittar du tidtabell till och från flygplatsen https://www.llt.lulea.se.

Det går givetvis också att beställa flygtaxi som tar dig på cirka 10 minuter in till centrala Luleå.

Här kan du boka flygbiljetter:

SAS (www.sas.se) Norwegian (www.norwegian.com/se/)

Ta tåget

Varje dag och natt går tåg till och från Luleå. För information om restider rekommenderar vi att du besöker SJ:s webbsida (www.sj.se). Tågstationen ligger nära stadskärnan och det tar bara någon minut att nå Luleå centrum till fots.

Ta bussen

Från Luleå busstation (https://ltnbd.se/busstation/lulea/) kan du resa till våra grannkommuner i Norrbotten och tillbaka till Luleå. Du kan även resa till och från Skellefteå och Umeå i Västerbotten. Länstrafiken Norrbotten trafikerar 115 linjer och det omfattar även lokala linjer och servicelinjer i varje kommun. Information om restider och destinationer hittar du hos Länstrafiken Norrbotten (https://ltnbd.se/).

Ta bilen

Europaväg 4 (E4) i Sverige sträcker sig mellan Helsingborg och Haparanda. Om du färdas med bil norrut och din destination är Luleå är detta den bästa och enklaste vägen att ta sig hit.

Kontakt

Konferenssekretariat

För praktiska frågor kontakta Akademikonferens
Tel: 018-672059
Växel: 018-671003
registreringkirurgveckan@akademikonferens.se
www.akademikonferens.se

Viktiga datum

2 mars: Anmälan öppnar
2 mars: Call for abstracts
31 mars: Deadline abstract submission
8 maj: Extended deadline abstract submission
8 juni: Notification of abstracts
15 juni: Deadline early bird
7 augusti: Ladda upp E-Poster
17-23 augusti: Kirurgveckan 2020

Arrangeras av